verzekeren.hypotheek-actueel.nl
Financiƫle informatie, links en rekenmodules
dinsdag 19 maart 2024

Delta Lloyd verhoogt autopremies

De premies voor de particuliere autoverzekeringen van Delta Lloyd gaan met ingang van 6 september ophoog. In 2011 zag de verzekeraar in dit segment de gemiddelde schadelast met 25% toenemen. Alleen de Xclusief-lijn ontkomt aan de premiestijging.

De gemiddelde stijging van de WA autoverzekering bedraagt 8,5%. Daarnaast worden de onderdelen ruit en brand, storm en natuur met 3,5% verhoogd. Klanten met een WA/Beperkt Casco verzekering krijgen hierdoor te maken met een gemiddelde verhoging van 6,2%. De premie van de WA/Volledig Casco verzekering stijgt gemiddeld met 3,6%. Voor bestaande klanten gelden de nieuwe tarieven vanaf 1 oktober per prolongatiedatum. De toegenomen schadelast werd vorig jaar vooral veroorzaakt door letselschade en door meer diefstallen. Daarnaast ziet Delta Lloyd een verdubbeling van de schadefrequentie bij brand-, storm- en natuurschaden. Dit komt vooral door stormschade in de zomermaanden.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning