verzekeren.hypotheek-actueel.nl
Financiƫle informatie, links en rekenmodules
donderdag 18 april 2024

VolkerWessels en bonden akkoord over reorganisatie

Inzet op werk-naar-werk traject maximaal haalbare volgens FNV Bouw.

VolkerWessels en de vakbonden zijn akkoord over de aanstaande reorganisatie bij het bouwbedrijf. De bonden leggen het resultaat nu voor aan hun leden. Dit maakten het bouwbedrijf en de bonden donderdagochtend bekend.



Het belangrijkste onderdeel van het onderhandelingsresultaat noemt VolkerWessels een "uitgebreid werk-naar-werk traject" dat ontslagen werknemers zo snel mogelijk aan een nieuwe baan moet helpen. Door verslechterende marktomstandigheden verdwijnen er dit jaar circa 300 van de meer dan 12.000 banen bij VolkerWessels.



Onderhandelaar Hans Crombeen van FNV Bouw: “Dit [het onderhandelingsresultaat] is het maximaal haalbare."



Ontslagen werknemers krijgen gedurende twee jaar begeleiding in het vinden van een nieuwe baan. Tijdens deze periode krijgen de werknemers bovenop hun uitkering 17,5 procent van het laatste verdiende loon.



Lukt het vinden van een baan niet dan krijgt de medewerker alsnog een c-factor 0,9, verminderd met de eerder gedane uitkering.



Voor werknemers die kort voor hun pensioen zitten zijn er twee opties mogelijk. Of zij krijgen twee jaar lang een aanvulling van 17,5 procent van het salaris op de WW-uitkering en tot de pensioendatum. Daarbij wordt de pensioenopbouw door VolkerWessels gecontinueerd. De andere optie is kiezen voor de werk-naar-werk regeling.



Hans Crombeen: “Dit resultaat ligt te ver van onze inzet om er meteen ‘ja’  tegen te kunnen zeggen. Maar er wat in positieve zin opvalt, is dat er veel energie wordt gestoken in de begeleiding bij het vinden van werk. Daarom verdient dit plan het dat we het aan onze leden voorleggen. Zij zijn nu aan het woord.”

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning